ja na zadaszenie tarasu uzylem tego samego co mam na dachu, czyli ceramicznej dachowki (w tym wypadku creatona), chcialem aby bylo spojne i estetycznie :)
hmm, ale czy to nie będzie zbyt cieżkie? akurat co do spójności to się zgadzam chciałbym utrzymać w podobnym klimacie, a akurat na dachu również dachówka. tylko zastanawiam się, czy konstrukcja wytrzyma?
myślę, że lepszym rozwiązaniem jest płyta elewacyjna, którą możesz położyć jak się uprzesz nawet na podłogę tarasu i tak samo wykończyć dach. sprawdź w creatonie produkt
jednak lepiej zachowac spojnosc takze zastanow sie nad uzyciem odpowiednich materialow, wyslac Ci zdjecie calosciowe domu mojego? bo mowie creaton ceramiczny na calosci jest super :)
Taras powinien mieć zadaszenie. A najlepiej takie jak na domu by wizualnie stanowiło to jedność. Oczywiście można kombinować z innymi materiałami jak blacho-dachówka czy choćby markizy. Jednak z własnych doświadczeń widzę że klienci stawiają na trwałe dachy. Ps. a na swoim tarasie w domu na dniach będę montował huśtawki zamocowane na obejmy 125 mm. Karabińczyki i sznurki już kupiłem w Muntech24 więc zostaje mi już tylko montaż. Dzieci i żona (!) nie mogą się już doczekać :-)
Polecam zadaszenie tarasu z drewna klejonego projekt P2. Pokrycie dachu z poliwęglanu litego Fastlock Uni. Jest to lekki, giętki i wytrzymały na gradobicie materiał. Konstrukcje możemy wykonać na dolony wymiar.
Ten wpis został zmieniony przez CarportPlanet w 8 lutego 2018 08:30:30 CET"
W tym przypadku również uważam, ze najlepszym materiałem na zadaszenie tarasu będzie albo drewno albo poliwęglanowa płyta, to już zależy od naszego budżetu oraz gustu.
Warto również zadbać o wybór odpowiednich materiałów do wykonania pokrycia na tarasie, my ostatecznie zdecydowalismy się na wybór kostki dekoracyjnej Linea i musze przyznać, że efekt końcowy bardzo pozytywnie nas zaskoczył :)
Drodzy Użytkownicy, w związku z planowanym na 25 maja 2018 roku wejściem w życie nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych postanowiliśmy zmodernizować Regulaminy, usługi i zwizaną z nim Polityką Prywatności nadal pozostaje serwisem, który znasz, a zmiana regulaminu ma na celu jedynie jaśniejsze zakomunikowanie jego intencji i naszych wzajemnych obowiązków. Zapoznaj się z ww. dokumentami i daj nam znać, że je rozumiesz i akceptujesz. AKCEPTUJĘ