9 czerwca 2016 10:53:10 CEST
Kupiłam kilka tygodni temu mieszkanie w bloku, jeszcze trochę minie, zanim się przeprowadzę. Pierwsze własne meiszkanie i pierwszy raz z większym tarasem (ok. 10 metrów). Chcę tam zrobić coś w rodzaju małego ogródka: jakieś ładne meble (podobają mi się w stylu tych zrobionych z palet, ale chciałabym jednak coś trochę bardziej trwałego), kilka roślinek, może całość wyłożona trawą, jakaś większa donica z ziołami. Widziałam też gdzieś w internecie ogrody wertykalne, spodobały mi się, szczególnie te z mchem, bo chyba nie ma z tym za dużo roboty, ale nei wiem, czy to już nie przeładuje tarasu.
Nie bardzo wiem, jakie rośliny nadają się. Nie umiem za dużo przy nich robić, nigdy nie robiłam, więc najlepiej jakieś mało wymagające. Stanowisko jest słoneczne. Zależy mi też, żeby taras się komponował z całością - pod blokiem jest jakaś zieleń, mieszkam na parterze, takim niskim. Mieszkanie jest na Przystani Wiślanej w Toruniu, więc blisko rzeki, chciałabym, żeby może ten taras jakoś do tego nawiązywał.
Ktoś poratuje?
Ten wpis został zmieniony przez Amalia w 23 czerwca 2016 13:20:46 CEST"