9 lipca 2010 22:37:09 CEST
Witam serdecznie.
Mieszkam w domku jednorodzinnym. Za moim płotem (właściwie murem) jest dom i kamienica mojej sąsiadki. Ostatnio zauważyłam, że na moim podwórku leżą ziemniaki oraz kamienie (wielkości zaciśniętej pięści). Te ostatnie rzucane nawet w okna. Ostatnio aż zbiła się od nich ceramiczna donica, która stała na parapecie. Chciałabym ją konkretnie odstraszyć od takich procedur, gdyż może się to skończyć wybiciem szyby w oknie lub nawet czymś gorszym. Nie wiadomo, gdzie ten kamień wyląduje - może na mojej głowie. Z drugiej strony nie złapałam sąsiadki za rękę i nie jestem w stanie udowodnić, że to właśnie ona rzuca te ziemniaki i kmienie. Jednak dużo na to wskazuje, gdyż ostatnio ma do mnie wiele pretensji (o remont, który wykonuję, o psa, który szczeka na moim dachu, gdy jest w ogrodzie). Postanowiłam więc zainstalować kamery na terenie mojej działki. Jednak chciałabym, aby były one również skierowane na posesję sąsiadki, tak abym widziała czy to rzeczywiście ona jest sprawczynią. Dodam jeszcze, że kamery na pewno uchwyciłyby okna jej kamienicy. Czy mogę zastosować takie rozwiązanie? Interesuje mnie również jak ma się prawo do takiego monitoringu.
Z poważaniem
Ania