No jak patrzyłam na ich ceny w sklepach internetowych, to te co mi się w miarę podobają są dość kosztowne. A taki z kompresją kurzu to już do 1000 zł można kupić. A jakie modele Dysona polecasz?
Wszystkie. Ja osobiście mam centralny w domu bo zajmuję się ich montażem. Ale raz miałem okazję polatać na Dysonie. Potem zainteresowała mnie sama marka i historia człowieka który ja założył jak i jego podejście do życia. Owszem są trochę drogie ale to dlatego że ani jedna część nie jest produkowana w Chinach.
Nie wszystkie modele są aż tak drogie, coś w granicach możliwości można wybrać. Czy mają w ofercie coś z podobną technologią do kompresji kurzu z różnymi końcówkami?
Te modele kompresujące kurz to już są o wiele tańsze, ok. 600 zł, ale warte swoich pieniędzy, no i ta unikalna końcówka Sani Punch którą usuniesz roztocza i drobny kurz jest nieoceniona.
Z pewnością wiele osób skorzysta, bo nie dość, że ma dobre filtry, które zatrzymuja zanieczyszczenia, roztocza i pleśń, to i za pomoca końcówki możesz sobie czy materac wytrzepać, czy firanę odkurzyć bez zdejmowania.
Do domu to żona wybierała jakiego Zelmera, do garażu, kotłowni osobiście wziąłem karchera, lepiej sobie radzi z pyłem i innymi tego typu historiami (model WD M koszt do 400zł)
Dodam jeszcze ,ze wspomniany odkurzacz ma świetny wyłącznik w rącze, super obsługuje się też rurę teleskopową . Duża ilość wymiennych szczotek do wyboru, a długi kabel pozwala ogarnąć całe mieszkanie.
Mamy u nas w domu odkurzacz workowo-pojemnikowy firmy electrolux, sprawuje się wręcz idealnie. Zbiera najmniejsze drobinki kurzu z dywanów i podłogi. Mogę używać w nim worków lub specjalnego pojemnika tak więc lux :)
Jak kupowałem swój odkurzacz to największym jego bajerem było bezprzewodowe sterowanie na uchwycie od rury. Teraz mi to działa jak chce, nie wiem może dlatego, że jest w domu mnóstwo sygnałów radiowych. W każdym razie bajer, który w moim przypadku się nie sprawdził.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zamianą odkurzacza na robot sprzątający. Często jest tak, że wychodzę z domu, a te urządzenia można programować i sprzątają same według zaprogramowanego algorytmu. Już pozbyłam sie dywanów i myślę, że to urządzenie dało by sobie radę z parkietem bez problemów. Zastanawiam się nad produktem znalezionym w sklepie internetowym mango, a mianowicie Robotem sprzątającym IRS-02 DIGNITY. Co myślicie o takim sprzęcie?
Drodzy Użytkownicy, w związku z planowanym na 25 maja 2018 roku wejściem w życie nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych postanowiliśmy zmodernizować Regulaminy, usługi i zwizaną z nim Polityką Prywatności nadal pozostaje serwisem, który znasz, a zmiana regulaminu ma na celu jedynie jaśniejsze zakomunikowanie jego intencji i naszych wzajemnych obowiązków. Zapoznaj się z ww. dokumentami i daj nam znać, że je rozumiesz i akceptujesz. AKCEPTUJĘ