13 stycznia 2015 15:55:55 CET
Będę aranżować nowiutki balkon na wiosnę - mniej więcej wymiary standardowe, tylko zamiast drzwi i okna mam tak jakby potrójne drzwi lub jak kto woli wielkie okno. Jest balkonem wnękowym więc do zagospodarowania mam dwie boczne ścianki. Suszarka na pranie zamontowana jest na barierce i druga wisząca, więc nic nie przeszkadza w aranżacji. Staną tam jakieś krzesełka i może mikro stolik żeby było gdzie położyć kubek z kawą. Też myślę o ziołach i koniecznie o czymś kwitnącym. Niestety nie ma parapetu. Zamierzam zamontować jakieś półki na doniczki po obu ścianach balkonu. I szukam właśnie pomysłu na te półki. Chciałabym znaleźć jakieś tanie rozwiązanie na poustawianie tych doniczek, żeby móc więcej wydać właśnie na doniczki i roślinki - fundusze ograniczone :) i jedna kwestia na którą szukam rozwiązania - mianowicie co zamontować na barierce, aby ograniczyć widoczność dla sąsiadów? :) chciałabym żeby to było coś ładnego, a nie plandeka w liście, która jest popularna u sąsiadów :P myślałam o bambusie, albo takiej jakby słomianej macie (która na pewno ma jakieś fachowe określenie). Będę niewyobrażalnie wnętrza za jakieś sugestie w tej kwestii :)