Chcemy zabrać się z mężem za wykończenie podjazdu przed garażem i ścieżki od furtki do domu. Nie mamy za bardzo przekonania do kostki brukowej. Wydaje nam się to dość "oklepane". Czy możecie polecić jakieś inne rozwiązania? Jeśli byłoby to możliwe, byłabym bardzo wdzięczna za porówanie zalet i wad poszczególnych możliwości. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam!
Jeżeli nie chcecie kostki brukowej to estetycznym i wytrzymałym rozwiązaniem jest granit epoka, jest sporo odcieni do wyboru i może znajdzie się jakiś który wam podpasuje.
Ale na podjazd myślę, że bardzo będzie pasował Bruk Poznański od Pozbruka. Na pewno bardzo wyróżnia się względem zwykłej kostki no albo jak mówią poprzednicy granit nova na przykład :)
Też tak myślę jak truncate1980, że lepiej iść w kierunku granitu. jeżeli nas stać, bo jest bardziej wytrzymały od innych materiałów i jest też wyjątkowo ładny, chociaż bruk poznański też jest ładny.
Osobiście polecam dobrej jakości kostkę kamienną ewentualnie betonową, dzięki rozmaitym kolorom i kształtom można naprawdę całkiem fajnie wykończyć podjazd.
Co do podjazdu warto wybrać odpowiednio gruby materiał, aby jednak znosi te trudy. Na pewno nada się świetnie stylowy Nostalit 8 albo Fala oba modele pochodzą z oferty Pozbruk. Sam układałem je u znajomych :)
Ogólnie ile osób tyle opinii. Zgodni jesteśmy w jednym, że w pozbruk można mieć najlepsze kostki brukowe do podjazdu. Model i melanż/kolor to juz kwestia indywidualna.
Zgadza sie, ja mam Linee i jest bardzo dobrą kostką, w dodatku środki pozbruka NANO i chwastout zapewniają dużą ochrone dla kostki i mega ją odświeżają
Dla mnie bardziej leży bruk poznański jeśli chodzi o kostki pozbruka, ale faktycznie jest bardzo dobra a środkiem chwastout można z niej usunąć każdego chwasta - błyskawicznie.
Rynek kostki cały czas się rozwija. Nie tylko od strony estetycznej, ale również technologicznej. To się może podobać nawet najbardziej wybrednym gustom.
Drodzy Użytkownicy, w związku z planowanym na 25 maja 2018 roku wejściem w życie nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych postanowiliśmy zmodernizować Regulaminy, usługi i zwizaną z nim Polityką Prywatności nadal pozostaje serwisem, który znasz, a zmiana regulaminu ma na celu jedynie jaśniejsze zakomunikowanie jego intencji i naszych wzajemnych obowiązków. Zapoznaj się z ww. dokumentami i daj nam znać, że je rozumiesz i akceptujesz. AKCEPTUJĘ