8 stycznia 2018 01:10:37 CET
Czesc. Mam ogromny problem. Nie moge pozbyc sie grzyba. Probowalem wszystkich znanych sztuczek, zostajecie mi tylko Wy.
Oto skrot tego co sie dzieje:
- mieszkanie jest wietrzone kilka razy dziennie
- na oknach, kiedy na zewnatrz spada temperatura ponizej 10 C , w srodku na szybach pojawia sie woda, ktora sie skrapla, powodujac grzyba wokolo okna
- w pokoju grzyb jest doslownie wszedzie - nawet na garniturze, ktory jest w szafie
- kiedy w jeden weekend oblece chlorem caly pokoj, w drugi weekend grzyb jest juz ponownie
- najbardziej prawdopodobna przyczyna jest brak prawidlowej izolacji budynku. Budynek jest nieocieplony, moje mieszkanie jest na samej gorze i na rogu, w zwiazku z tym nie grzeje mnie zaden sasiad. Z tego co wiem to sasiedzi pode mna nie maja problem z grzybem bo moje mieszkanie ich grzeje.
- spoldzielnia od kilku lat obiecuje gruszki na wierzbie, ze juz lada chwila bedzie projekt zeby wybudowac dach spadzisty na gorze i ocieplic budynek, ale te zapowiedzi trwaja juz od 10 lat.
- na wszystkie pisma do spoldzielni jest odpowiedz, ze juz niedlugo bedzie remont ( jak widac od 10 lat nic sie nie zmienilo)
- ja sam mam astme i zycie w grzybie mi nie pomaga
Co robic? Pomocy