Forum Budowlane » Kuchnie - wystrój i wyposażenie

    • 5 wpisy
    20 lutego 2019 05:03:23 CET

    Hej wszystkim, 

     

    Mam dość małą kuchnię i zastanawiam się nad wyborem blatu kuchennego. Z pewnością chciałabym taki blat, który wytrwa bardzo długo. Rozważam między kamieniem, a konglomeratem kwarcytowym. Macie jakieś doświadczenia? Jaki kolor będzie basował do małego pomieszczenia? Dodam, że szafki będę miała białe.

    • 23 wpisy
    21 lutego 2019 08:40:39 CET

    My z męzem wybralismy konglomerat z uwagi na łatwość w utrzymaniu. Pryskasz płynem, przecierasz i czyste. Bałam się, że w kamień to jednak będzie wszystko wchodziło i się odbarwiało... mamy już 3 lata i bez problemu. Szafki białe odradzam, bo jednak mega się brudzą... blat mam szary i nie widać nic :)


    Ten wpis został zmieniony przez Margaret28 w 21 lutego 2019 08:56:59 CET"
    • 18 wpisy
    27 lutego 2019 22:53:02 CET

    Polecam blaty z betonu, które są trwałe, wytrzymałe i odporne na zarysowania. Możemy na nich bezpośrednio kroić produkty spożywcze (bez żadnych podkładek). Wystarczy je raz na kilka lat zaimpregnować.

    fot. LED Qpar

    • 13 wpisy
    14 maja 2019 18:20:57 CEST

    Miłośnicy chłodnych barw, mogą urządzić kuchnię w całości na szaro. Najlepszy będzie blat z kamienia, który zgra się z szarymi płytami na ścianie. Całość uzupełni profil LED, który nie tylko dobrze oświetli blat i zlew, ale również podkreśli modernistyczny wystrój kuchni.

    • 323 wpisy
    4 listopada 2019 01:04:34 CET
    Może warto zastanowić się również nad drewnianym blatem, który będzie pięknie się prezentował i do tego zachowa trwałość.
    • 4 wpisy
    27 lipca 2020 11:31:20 CEST
    Darek431 napisał/a:
    Może warto zastanowić się również nad drewnianym blatem, który będzie pięknie się prezentował i do tego zachowa trwałość.

    Nie polecasm drewna w kuchni. Będzie łapało wilgoć i zabrudzenia. Ja osobiście mam blat granitowy, który zamawiałem w Pakalu ze Strzegomia i polecam tą firmę.

    • 5 wpisy
    29 października 2020 13:16:44 CET

    Blat do kuchni można dobrać w zalezności od możliwości finansowych. Dobre i tanie są blaty laminwane. Jedak nie są odporne gorące naczynia i stojącą wodę. Najlepsze są blaty kamienne tzn, z granitu, konglomeratów kwarcowych lub spieków

Szybka Odpowiedź