13 marca 2012 15:20:23 CET
Widać nadal, że zdrowy rozsądek chowa się w kieszeni a szuka guza na forach. Niemal same brednie gonią brednie!
Tyle razy powtarzałem i na nic? Odpowiedź na pytanie wełna czy styropian oraz jakiej grubości i czym pokryte, można uzyskać wyłącznie na podstawie wykonanych analiz energetycznych oraz obliczeń cieplno-wilgotnościowych dla każdego domu indywidualnie! Nie ma odpowiedzi uniwersalnych. Jeśli je ktoś opisuje, to jest oszołomem i wpędza naiwnych w problemy. Marketing ma za zadanie sprzedać, a nie doradzić. Doradztwo, to odpowiedzialność. A jaką mają odpowiedzialność piszący na forach? Żadną! Liczy się sprzedaż czyli obrót i wypełnienie planu sprzedaży.
Panie villagedew
Pisze Pan: "Jestem w trakcie a raczej już na ukończeniu ocieplania wełną Knaufa.
Ukrywać nie będę - zdecydwałem się na nią po konsultacji na forach, jednak żałować nie mam czego ;)
dorzucam fotki z ostatnich kulkunastu dni:"
Dał Pan właśnie doskonały przykład skutków bezmyślności. Już zostały popelnione koszmarne błędy! Zapraszam na to forum za rok o tej samej porze z opisem problemów, ok?
Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski