We wnętrzach zwłaszcza tych nowoczesnych dużą rolę odgrywa kompozycja kolorystyczna, każdy dodatek czy akcent się liczy. Teraz taki modny jest skandynawski styl i miałem okazje u siostry go podziwiać ... na ścianach szara poświata z białymi nocami tymi odcieniami z duluxa kolory świata, sufit biały, w zasadzie wiele z elementów umeblowania też utrzymana właśnie w szaro-białej kolorystyce. Dużo roślinności, drewna (parkiet, meble) i światło - dużo punktowych lampek. Elegancko jej to wyszło
Miłośnicy modernizmu powinni postawić na odcienie bieli i czerni. W czarnym kolorze mogą być niektóre ze ścian, stolik kawowy oraz dodatki. Biała natomiast podłoga i minimalistyczne sofy. Do pomieszczenia takiego wpasuje się lampa wisząca Ring, którą tworzą 3 owalne, jasne pierścienie o średnicy 20cm.
Osoby, które nie boją się chłodnych i minimalistycznych wnętrz, mogą urządzić dużą przestrzeń wyłącznie w odcieniu szarego. Proponuję komodę w stylu glamour, na metalowych nogach. Całość uzupełnią profile LED z diodami, które tworzą jednolite linie świetlne.
Szukam tkaniny zasonowej właśnie w takim kolorze jak ściana na powyższym zdjęciu. Mam białe meble i jasne ściany w salonie i pomyślałam, że taki mocny, a zarazem żywy kolor ciekawie ożywi wnętrze. Co myślicie?
Nowoczesne wnętrze kojarzy mi się ze szkłem i stalą, choć nie musi to być od razu zimne wnętrze, bo są firmy jak GipsyKing czy Erkado gdzie szklane drzwi mają z grafikami na powierzchni. Z jednej strony nowoczesny materiał, z drugiej ocieplenie wnętrza poprzez odpowiednio dobrany deseń. Jest ich całe mnóstwo - od wzorów typu paski na szkle, przez kratownicę imitującą modne obecnie drzwi ze stalowej kratownicy i szkła, po dekory imitujące cegłę czy beton.
Byłem ostatnio u znajomego i zachwyciłem się lampą CoeLux która wygląda jak sztuczne okno. Nawet nie wiedziałem wcześniej że są takie lampy. Robię remont salonu i zastanawiam się czy nie zamontować sobie takiej lampy na suficie. Ktoś z was może ma coś podobnego?
Drodzy Użytkownicy, w związku z planowanym na 25 maja 2018 roku wejściem w życie nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych postanowiliśmy zmodernizować Regulaminy, usługi i zwizaną z nim Polityką Prywatności nadal pozostaje serwisem, który znasz, a zmiana regulaminu ma na celu jedynie jaśniejsze zakomunikowanie jego intencji i naszych wzajemnych obowiązków. Zapoznaj się z ww. dokumentami i daj nam znać, że je rozumiesz i akceptujesz. AKCEPTUJĘ