Co jest lepsze - ceramika czy beton? Mam wrażenie, że w zasadzie nie ma miedzy nimi wielkiej roznicy - oczywiście poza materiałem, z którego są zrobine. Jak to w praktyce wygląda?
Dobrze mi się nią pracuję dachówką ceramiczną i super ona wygląda z każdym innym naturalnym materiałem - drewnem, patynowaną blachą (tytan-cynk lub miedź), klinkierem lub piaskowcem.... cement niestety dla mnie nie ma już takiego wyglądu. Sory :)
Jak wyżej, ostatnio znajomy stał przed wyborem dachówki, rozważał długi czas cementową (trwalsza, tańsza i lżejsza), ale koniec końców wybrał ceramiczną - głownie ze względów estetyki wyglądu.
Mam na domu dachówkę betonową firmy Braas i jeszcze nikt nie powiedział że to dachówka betonowa. Patrząc z daleka wygląda praktycznie tak samo jak ceramika. Różnicę widać dopiero z bliska (głównie patrząc na przekrój dachówki). Tak więc dach spełnia swe funkcje użytkowe i estetyczne tak samo jak w przypadku ceramiki a jego cena była niższa ;)
widze ze przez te 2 lata ciszy w temacie nic sie nie zmienilo. nadal dachowka jest najlepszym materialem na dach :) ktos pytal o opinie na temat braasa to moge smialo powiedziec ze warto inwestowac w ta marke
dokładnie tak jak kolega maliniak napisał jest to dobra marka, sam w nia zainwestowałem i mam na dachu, jest mocno ugruntowana na rynku i ma swoja renome :0
malo tego, podbija coraz bardziej rynek. a jak wiadomo im wiecej sie sprzedaje tym koszty produkcji tanieja i moze nawet zacznie taniec dachowka braasa
dajcie spokoj , slowotworstwo to popularne zjawisko :) ja cos jest pro-ekologiczne to i moze byc pro-klienckie :) tak jak braas ktory swoich klientow co rusz zadziwia
Drodzy Użytkownicy, w związku z planowanym na 25 maja 2018 roku wejściem w życie nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych postanowiliśmy zmodernizować Regulaminy, usługi i zwizaną z nim Polityką Prywatności nadal pozostaje serwisem, który znasz, a zmiana regulaminu ma na celu jedynie jaśniejsze zakomunikowanie jego intencji i naszych wzajemnych obowiązków. Zapoznaj się z ww. dokumentami i daj nam znać, że je rozumiesz i akceptujesz. AKCEPTUJĘ